
LAŠIŠA SU KAPARĖLIŲ PADAŽU IR KREMINIAIS RYŽIAIS
Lašišai:
2 vnt. lašišos kepsnelių
itališkų žolelių mišinio
druskos
pipirų
Padažui:
3 v.š. kaparėlių
150 ml. grietinėlės
0,5 a.š. rudojo cukraus
0,5 kubelio sultinio
1 v.š. sviesto
1 a.š. miltų
Ryžiams:
100 gr. ryžių
100 ml. grietinėlės
1 a.š. sviesto
5 lapelių špinatų (nebūtina)
1 a.š. miltų
druskos
Lašiša. Lašišos kepsnius pabarstome itališkomis žolelėmis ir paliekame bent kelioms valandoms (aš palikau per naktį). Tuomet pilame į keptuvę šiek tiek aliejaus ir apkepiname kiekvieną pusę po 2 min. Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, pabarstome druska, pipirais ir kepame 190°C temperatūroje apie 15 min.
Padažas. Kaparėlius beriame į puodą, šiek tiek patriname šaukštu. Sudedame kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydami užviriname. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
Ryžiai. Ryžius išverdame, kad būtų birūs. Puode užviriname grietinėlę, smulkiai sukapotus špinatus ir sviestą. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Paskaniname druska. Sumaišome viską su ryžiais.
Receptą pateikė: http://aj-receptai.blogspot.lt/