Mid Section View of a Young Woman Cutting a Carrot on a Chopping Board at a Kitchen Counter

IŠBANDŽIAU – REKOMENDUOJU! KOKYBIŠKI PEILIAI, KURIE PALENGVINA DARBĄ VIRTUVĖJE

Jau gerą pusmetį virtuvėje vargau su savo senais peiliais ir niekaip neatradau laiko jų atsinaujinti ar nusipirkti naujus. Kartais net gąsdindavo peilių kainos. Tačiau kažkur internete užmačiau reklamą, jog nuo spalio 1d. iki 21d. Žana parduotuvėse vyksta „Tramontina“ dienos, kurių metu prekių galima įsigyti itin palankiomis kainomis, net 40% pigiau. Tad nuskubėjau peržiūrėti siūlomą asortimentą ir štai atradau Tramontina peiliams siūlomą akciją! 

Kokius peilius rinkausi?

peilTramontina peilių asortimentas tikrai labai platus, tad išsirinkti buvo šioks toks iššūkis. Tačiau aiškiai žinojau, jog man reikia gero virtuvinio peilio, o gal net dviejų ir peilio bulvėms skusti (nes paniškai nekenčiu bulvių skustukų!!!). Išsirinkau 4 peilius: du iš brangesnės serijos, du visai pigius. Iš brangesnės serijos rinkausi virėjo/šefo peilį, kuris yra platesnis ir didesnis, tokius peilius itin mėgsta mano vyras, tad jį rinkau būtent dėl jo (kaina su akcija 21Eur.). Ir virtuvinį peilį – būtent sau. Jis yra siauresnis, geležtės ilgis 18cm (kaina apie 15Eur su akcija). Na, ir palyginimui, buvo labai smalsu nusipirkti du pigius peilius: išsirinkau peilį mėsai, kurio kaina tik 4Eur ir peilį skutimui, kurio kaina virš vieno euro. Gavusi siuntinuką nekantravau išmėginti.

Brangesnis ar pigesnis?

Namuose vyko savotiškas žaidimas, labai norėjosi išbadyti ir palyginti peilius. Žinoma, visų pirma, naujų peilių dėka buvau „pašventinta“ įsipjovimu į pirštą! Aštrumas, tikrai labai stiprus. Tačiau galiu pasakyti labai atvirai, jog jų kaina skiriasi tik dėl to, kad skiriasi rankenos, bet kokybe vieni kitiems nenusileidžia! Abu yra gaminami iš to paties 18/10 nerūdijančio plieno. Tik „Century“ serijos peiliai yra brangesni, nes dedama kita rankena ir daromas ašmenų pastorinimas, o „Polywwood“ – pigesni tik dėl medinės rankenos. Taip, kad, jei pigesnis – nereiškia, jog prastesnis. Peiliai pjaustymo kokybe visiškai neatsilieka vieni nuo kitų. Na, o bulvių skutimas man tapo šioks toks malonumas! Peilis – aštrus, mažas, patogus ir be jokio vargo galiu skusti ne tik bulves, bet ir vaiko mėgiamus agurkus bei kitas daržoves ir vaisius. Tad mano nuomone, galima drąsiai rinktis abi peilių serijas.

peilis

Plačiau apie peilius

Tramontina CENTURY peiliai (brangesni):

Tikslumas yra pagrindinis CENTURY virtuvinių peilių linijos bruožas, dėl kurio su šiais peiliais galėsite pjaustyti ypatingai plonais griežinėliais, kurių reikalauja patys detaliausi receptai. Peilio CENTURY rankena pagaminta iš polikarbonato ir stiklo pluošto, dėl to yra labai ergonomiškos, patogios ir saugios pjaustymo metu. Peilių iš CENTURY serijos ašmenys pagaminti iš plieno DIN 1.4110, grūdinant pagal specialią technologiją, kad užtikrintų ypatingą peilių aštrumą. Peilio V formos kraštai užtikrina tikslų pjovimą netgi po daugybės galandinimo. Peiliai CENTURY sertifikuoti „NSF“, Nacionalinio mokslo fondo, tarptautinės organizacijos, kuri vertinama visame pasaulyje dėl maisto saugios gamybos ir higienos sertifikavimo pramonės įmonėse ir restoranuose.

peiliTramontina POLYWOOD peiliai (pigesni):

Peiliai pagaminti iš nerūdijančio plieno. Vientisa geležtė, briaunos pagamintos iš medžio, dengtos specialiu laku, todėl peilius galima plauti indaplovėje. Itin tiksliai pagaminti ašmenys yra labai lankstūs ir ilgai išlieka aštrūs.

Pabaigai

Tikrai labai džiaugiuosi pasinaudojus akcija ir įsigijus šiuos peilius. Manęs jų kokybė tikrai nenuvylė, o kaina labai džiugino. Beje, Tramontina asortimentas itin platus – tai ne tik peiliai, bet ir puodai, aksesuarai – padėklai, padažinės, sviestinės, net ir dvigubo stiklo stiklinės, kavinukai, arbatinukai. Tramontina gaminiai itin kokybiški, gaminami pagal aukščiausius ISO standartus atsižvelgiant tiek į aplinkosaugos reikalavimus, tiek į modernų bei patogų dizainą. 

RAŠYTI KOMENTARĄ